woensdag 31 oktober 2007

Etappe 4 : sla een kloof in het parcours, en in het belgische team

Vandaag starten we met een busritje van een uurken, de chauffeurs zijn zodanig voorzichtig dat ze zelfs efkes verkeerd rijden.
Aankomst is een klein dorpken, vandaar start een 36kms tellende etappe, wat volgens de organisatie de mooiste etappe zou zijn ... awel, daar zijn we het volmondig mee eens!!!

Aan de overkant van de kloof (canyon) zien we de finish liggen, witte huisjes, daar moeten we naar toe, hoe? Awel, de canyon afdalen, en terug naar boven, as simple as that

Yallah yallah, hop met de kameel ... we beginnen met een mix van korte klimmetjes, afdalingen, zeer veel losse keien, uiteraard stoppen we om enkele kiekjes te schieten, en in al dat kiekjes-geweld geraken we elkaar al na een paar kilometer kwijt. Ik denk dat Tim voor mij zit, en Tim denkt dat ik na hem zit, ... ja zo kunde lang zoeken in die grote woestijn. Eigenlijk was het een lepe truuk van mezelf, om een kloof te slaan ;-)))

Na al dat korte klim en afdaal werk, een stuk snelle asfalt en wat klimmen, de eerste bevoorrading, geen Tim te bespeuren, Tim zal denken “geen gunther te bespeuren”. Daarna volgt een stuk Ironbike-pad, wil dus zeggen, fietsen, stappen, fietsen, stappen, ... prachtig stuk! De afdaling naar het dorpje is lekker technisch, we komen als het ware in een oase terecht, overal groen en groenten, ... Daarna terug een steile klim die ons naar de 2e bevoorrading brengt, en vandaar nog 10 kilometers.

De eerste 6 een mix van zand, grind, en wadi-biking, op de laatste 4 kilometers hebben ze tarmac gegoten, bolt lekker ... over de streep. 20 minuten later komt Tim aan.
Fantastische rit, en veel fotos.

Groetjes
De toeristen

PS : morgen weer een echte bergetappe, 15kms afdalen, dan 3 wadi’s door, een klim van 31,4% over 1 kms, lékkkkker, en dan nog een klimmeke van 4 kms, 44 kms in totaal, we kunnen die toertocht-afstanden nog nét aan.
PS2: daarnet lekkere avondlektuur gevonden : A Brief Illustrated Guide To Understanding Islam, waarschijnlijk even educatief als de Playboy :-)

Geen opmerkingen: