donderdag 1 november 2007

Etappe 5 : het serieuzere werk

Vandaag opnieuw een bergetappe, de busjes brengen ons in een goeie 45 minuten naar de startplaats, er staat een ongelooflijke wind, tis er fris, en het is opnieuw 15kms dalen om te beginnen.
En we vliegen er in ... fotokes nemen, gaze geven, fotoke nemen, ... een afdaling met enorm veel losse keien, in alle formaten. Er staat een wind die je letterlijk vooruit blaast, efkes niet oppassen, en ik zat bovenop die Chamonix-biker. Compleet uitgeschud bereiken we het dal.

Dan volgt een klimmeke om U tegen te zeggen, offroad, ik meende mij gisterenavond op de briefing cijfers van 24% gehoord te hebben. We halen de eerste dame bij, ze geeft mij een duwken op mijn kont om niet omver te vallen ... een zalig gevoel na dagen van ontbering :-( Volledig fietsen lukt toch niet, in de steilste stukken eventjes stappen. Boven een bevoorrading, ook eens de voorband bijpompen, want die lost constant lucht. En dan vliegen we terug naar beneden, de wadi-van-de-dag in. Maar deze valt zeer goed mee, alles te fietsen, veel kiezel. Als snel bereiken we de 2de bevoorrading, drank en eten inslaan, nog eventjes de wadi door (ook nog es pompen) en dan wacht de klim van de week, 1km asfalt aan een gemiddelde van 31%, jawadde. We slagen er in om deze helemaal naar boven te fietsen, geen voetje zetten, niet stoppen.
Boven terug es pompen, een beetje te hard, en de soepap breekt af, dus maar een binnenbandje steken. Eventjes aan de Tim getoond hoe onhandig een Lefty kan zijn als je een band moet vervangen.

En dan terug naar beneden, opnieuw mega-losliggende rotsen. We zien een groep bavianen, met roze billekes, waarschijnlijk van constant op die warme keien te zitten? Het is een supersteile afdaling, waarschijnlijk in dezelfde percentages als de klims die we vandaag gehad hebben. Aansluitend een stuk asfalt naar beneden sjeezen, en dan nog een 4tal kilometers tarmac uphill. We zweten ons te pletter, tis hier precies een microgolf waarin we rijden. Voldaan bereiken we de finish in een zeer typisch dorpje.

Morgen laatste etappe, héél kort, slechts 21kms, maar naar het schijnt pittig

Geen opmerkingen: