vrijdag 2 november 2007

Etappe 6 : Kort maar krachtig

Om af te sluiten vandaag een kort toerken van 21kms.
We starten pas om 14u, ideaal om ’s ochtends eens uit te slapen, een plonsken in het zwembad te doen, nog een keer te eten (ideaal hotel om kilotjes bij te komen), en rond 13u maken we ons klaar om naar de start te gaan.
We starten in een pittoresk dorpje, de plaatselijke bevolking is hier al snel om ons te aanschouwen. Uitgezonderd vrouwen, die moeten thuisblijven.
Het is een pittig ritje, continu steile stukjes bergop, bergaf. Wel merkelijk meer asfalt dan de voorbije dagen. De Gunther heeft een offday, allez zijn velo dan toch, de voorrem weigert alle dienst, en in de afdalingen is het dus goed opletten, of afstappen. Eigenlijk zou het ideaal zijn om nu mijn 20min achterstand op Gunther goed te maken ;-)
Het laatste stuk naar de finish is een schooooooon stuksken asfalt, dat stevig naar beneden loopt, een breed zicht, we smijten ons naar beneden, en halen net geen 90km/u, ... dit is efkes kicken.

Daarnet was een nog een ceremonie protocollaire, prijsuitreiking door één of andere prins. Security is top, we houden ons hier best rustig. Nicolas heeft met ruime voorsprong de eerste plaats weten te bemachtigen, Peter valt na 5 of meer platte banden net naast het podium, jammer, was de week sterk begonnen.

Voor ons doet het er niet , het was een sublieme week, zalige ritjes, niet te lang, lekker warm, snelle afdalingen, super steile klimmetjes, ... een aanrader!

Tim

Geen opmerkingen: