donderdag 1 november 2007

Ook Tim ontdenkt het internet ... zijn bijdrage (waarvoor hartelijk dank!)

Vandaag de 2de bergetappe, maw. + 1300m / -3000m en dat op zo'n 44 kms. Dat is mtb! We starten vandaag al om 8u30 (6u30 in ons belgenland) op bijna 3000 meters.
Eenmaal uit ons buske voelt het hier verdomme fris aan. Alleen met korte mouwkes staan we te bibberen op ons benen. Dat we waa rap vertrekken. Deel 1 is 1800hm afdalen, op een grindweg vol losse stenen en continue haarspeldbochten. Het is 100% focussen op het terrein en hopen dat de stenen niet te veel schuiven.
Oef, beneden, de warmte is hier weer van de partij samen met een colleke "wel niet net wel" te doen. Het is afzien, af en toe een stukje te voet, afwisselen met fietsen. De besten zullen dit stuk volledig naar boven gefietst hebben. Boven aangekomen duikt bevoorrading 1 op (17kms), veel volk en tijd om het bandje van Gunther terug op te pompen. T'is een tubeless met gaatjes :-(
Eenmaal opgepompt zijn we klaar om 3 wadi's te doen. Deze keer zijn het vlot bollende , niet zoals eergisteren. Al snel zijn we bij de 2de bv (30kms), waar het plaatselijk dorpscomité ons vol verwondering staat aan te moedigen. Enthousiaste kerels hier. We vertrekken voor nog 1 klimmetje.
Het is wel een klim van 31,4% over 1 km, op asfalt.
Iedereen te voet, behalve deze 2 belgen, geen tijd om foto's te nemen deze keer, slalommen op de ganse breedte van de baan, geen voetje zetten.
Bovengekomen is het tijd om nog eens lucht bij te pompen ... pssss... lap ventiel afgebroken, nieuw bandje en weg.
De laatste afdaling is er nog 1tje van de zeer steile soort. Veel losse stenen, de remmekes hebben het warm, zeer warm, heet , en kunnen het net volhouden. Nog efkes asfalt en de finish lonkt.

Het was een fantastische rit, bijna 3u op de velo, 4u onderweg, en 150 fotos rijker :-)

1 opmerking:

Johan zei

Waar staan die foto's ??